Шкідливі інгредієнти в косметиці

Багато вчених і дослідників підтвердять, що ваш організм під загрозою, а ваш ворог замаскувався під вашого друга. Більшість сучасних засобів особистої гігієни приховують у собі небезпечних ворогів, які, подібно троянському коневі, таємно проникають в ваш організм.

Подивіться уважно упаковку косметичних засобів, якими ви користуєтесь.

СПОЛУКИ АЛЮМІНІЮ (ALUMINUM)

Використовується: антиперспіранти/дезодоранти.

Провокує нервові розлади, порушення мозкової діяльності, хворобу Альцгеймера.

БЕНТОНІТ (BENTONITE)

Використовується: маски для обличчя.

Інтенсивно утримує токсини і вуглекислий газ, перешкоджаючи диханню шкіри і виділенню продуктів життєдіяльності. Удушує шкіру, припиняючи доступ кисню. Більшість бентонітів висушують шкіру.

ЦИКЛОПЕНТАСІЛОКСАН (CYCLOPENTASILOXANE)

Використовується: кондиціонери для волосся, гелі для душу, хімічні розчинники.

Викликає порушення ендокринної системи, здатний впливати на біохімічні процеси на клітинному рівні, може викликає подразнення шкіри. Дослідження вказують на можливість викликати ракові пухлини.

ДІЄТАНОЛАМІН (DIETHANOLAMINE (DEA))

Використовується для утворення піни і згущування різних косметичних препаратів. Крім того, застосовується в миючих засобах для миття посуду через здатність видаляти жири.

Може висушувати волосся і шкіру, викликає свербіння, а також алергічні реакції. Токсичний для респіраторної системи людини. Може впливати на розвиток нервової системи людини.

ЛОРАМІД ДЕА (LAURAMIDE DEA)

Напівсинтетичний хімікат, використовується для утворення піни і згущування різних косметичних препаратів. Крім того, застосовується в миючих засобах для миття посуду через здатність видаляти жири.

Може висушувати волосся і шкіру, викликає свербіння, а також алергічні реакції.

СОРБІТАН ІЗОСТЕАРАТ (SORBITAN ISOSTEARATE PEG-20, PEG-40)

Використовується в миючих засобах, деяких кремах. Обмежений для використання в косметиці, доведена токсичність для шкіри, може викликати алергії.

Небезпечний для травмованої і пошкодженої шкіри.

МЕТИЛ ПАРАБЕН (METHYLPARABEN)

Використовується як ароматизатор, консервант в різних косметичних засобах.

Токсичний для людської шкіри, викликає порушення ендокринної системи, може викликати ракові пухлини, впливає на нервову систему, перешкоджає експресії генів (синтезу ).

ПАРАБЕНИ (PARABEN)

Нафтопродукти, які вживаються як консерванти в косметиці, тому що не подразнюють шкіру, коштують дешево, не мають смаку і запаху і не дозволяють продуктам зіпсуватися.

Руйнують ензими і практично вбивають всі живі клітини, а так само діють як ксено-естроген (чужий естроген)! Фахівці стверджують, що вони нагромаджуються в організмі, розстроюють гормональну рівновагу і збільшують ризик раку молочної залози. Недавно парабени були виявлені в 18 з 20 пухлинах грудей.

ВІДДУШКИ (FRAGRANCE)

Використовуються в більшості косметичних засобів (гелі, креми, лосьйони, шампуні, дезодоранти, лаки для волосся і так далі).

Викликають алергію, можуть впливати на нервову систему, токсичні для організму.

МІНЕРАЛЬНІ МАСЛА (вазелін, парафін)

Ці інгредієнти отримують із нафти. Це суміші рідких вуглеводів, відокремлених від бензину. Використовуються в більшості косметичних засобів.

Мінеральне масло утворює водовідштовхувальну плівку і замикає вологу в шкірі. Плівка з мінерального масла затримує не лише воду, але і токсини, вуглекислий газ, відходи і продукти життєдіяльності, які виводяться через шкіру. Крім того, воно перешкоджає проникненню кисню. Мінеральне масло має тенденцію розчиняти природний шкірний жир і збільшує дегідратацію. Воно визнане найчастішою причиною прищів і різних висипів у жінок, що використовують косметику на мінеральних маслах. Було виявлено, що при виробництві мінеральних масел, в них присутні канцерогени, причому сильної концентрації.

ПРОПИЛЕН ГЛІКОЛЬ (PROPYLENE GLYCOL)

В косметиці широко застосовується в кремах, зволожувачах, оскільки притягує і зв’язує воду.

Викликає алергічні реакції і подразнення. Викликає утворення вугрів. Дані по дослідженню на безпеку (MSDS) пропилен гліколя показують, що його контакт із шкірою може викликати порушення роботи печінки і пошкодження нирок. У косметиці типовий склад включає 10-20% пропилен гліколя (зверніть увагу, що в списку інгредієнтів препаратів пропилен гліколь стоїть зазвичай одним із перших, що говорить про його високу концентрацію). Може викликати ракові пухлини, у великих дозах може впливати на нервову систему.

ГЕЛІОТРОПІН (HELIOTROPINE)

Використовується як інгредієнт ароматів, масках, парфумах, кондиціонерах для шкіри.

Може бути причиною респіраторних захворювань, у високих дозах викликає подразнення шкіри. Здатний викликати генні мутації. Не рекомендується до вживання в косметиці.

ЦИНК СТЕАРАТ (ZINC STEARATE)

Використовується як в`яжучий агент, барвник у пудрах, антивікових кремах, тінях, сонцезахисних кремах.

Здатний накопичуватися в організмі людини, може викликати алергічні реакції.

 

ЦИНК СУЛЬФАТ (ZINC SULFATE)

Використовується в антивікових кремах, очисниках для шкіри, засобах для умивання, краплях для очей.

Може впливати на репродуктивну систему, викликає формування ракових клітин, впливає на серцеву систему людини, здатний накопичуватися в організмі.

БУТИЛЬОВАНИЙ ГИДРОКСИАНІЗОЛ BHA (BUTYLATED HYDROXYANISOLE)

Використовується в помаді, тінях, сонцезахисних засобах, засобах для умивання, масках для шкіри.

Імунотоксичний, канцероген, викликає порушення ендокринної системи, впливає на репродуктивну систему людини, викликає порушення нервової системи. Не рекомендований до використання в косметиці.

БЕНЗИЛ БЕНЗОАТ (BENZYL BENZOATE)

Використовується в кремах, гелях для душу, кондиціонерах, гелях для волосся, помаді, засобах для умивання.

Токсичний для імунної системи, викликає порушення ендокринної системи. Обмежений для використання в косметичних засобах.

СОДІУМ ЛАУРИЛ СУЛЬФАТ (SODIUM LAURYL SULFATE (SLS))

Це недорогий миючий засіб, що отримується з кокосового масла, широко використовується в косметичних очисниках, шампунях, гелях для ванн і душу, піноутворювачах для ванн і тому подібне. Один з найнебезпечніших інгредієнтів в препаратах для догляду за волоссям і шкірою.

У промисловості SLS застосовується для миття підлоги в гаражах, в знежирювачах двигунів, засобах для миття машин і так далі. Він є дуже високо коризуючим агентом і дійсно видаляє жир з поверхонь. Недавні дослідження в Медичному Коледжі Університету штату Джорджія показали, що SLS проникає в очі, а також в мозок, в серце, печінку і так далі і затримується там. Це особливо небезпечно для дітей, в тканинах яких він накопичується у великих концентраціях. Ці дослідження показують також, що SLS змінює білковий склад клітин очей дітей і затримує розвиток цих дітей, викликає катаракту. SLS очищає шляхом окислення, залішаючи плівку, що подразненює шкіру тіла і волосся. Може сприяти випадінню волосся, появі лупи, діючи на цибулини волосинок. Волосся висушується, стає ламкими і січеться на кінцях. Інша серйозна проблема – зв’язок SLS з канцерогенним діоксином і нітратами. SLS реагує з багатьма інгредієнтами косметичних препаратів, утворюючи нітросаміни (нітрати). Ці нітрати потрапляють в кров у велікій кількості при митті шампунями і гелями, прийнятті ванн.

СОДІУМ ЛОРЕТ СУЛЬФАТ НАТРІЮ (SODIUM LAURETH SULFATE (SLES))

ІнгредІєнт, аналогічній по властивостям із SLS (добавлена ефірний ланцюжок). Інгредієнт номер один в очисниках і шампунях.

Він дуже дешевий і згущується при додаванні солі. SLES реагує з іншими інгредієнтами і утворює нітрати. Здатний подразнювати шкіру і токсичний для організму.

ТРИКЛОЗАН (TRICLOSAN)

Використовується в дезодорантах як антибактеріальна речовина.

Заборонений до використання в косметиці в деяких країнах. Здатний викликати порушення ендокринної системи, може діяти як подразник для шкіри, здатний накопичуватися в організмі. В результаті експериментів було виявлено властивість викликати мутації в клітинах.

Джерела:

http://neways.su/auxpage_vred

http://cosmeticsdatabase.com

Переклад на українську: Лілія Лозовська

Джерело: Народний Оглядач

Коментарі закриті

Новини, новини україни, українські новини, новини в україні, останні новини, новини дня, новини україна, політика, партії та організації , вибори 2010, 17 січня